Over ons

                                                                                                                     

 Familie Bastiaansen heet u van harte welkom op aardbeien en recreatieboerderij
'Het Aardbeienterras'.

Al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw wordt hier de gezonde rode vrucht verantwoord en met veel passie geteeld. Onze kwekerij ligt in het mooie buitengebied van het Brabantse kerkdorpje Rijsbergen, in het hart van het grootste aardbeienteeltgebied van Europa!

De nieuwskrant AD publiceerde een leuk artikel over ons bedrijf. Klik hier voor de link.

                                                                                                    1963

 

                                                                                                     1975
 

                
                                                                  Jaren 80

Vanaf de jaren negentig ontstond er een wereldwijde bewustwording van het belang van verantwoord geproduceerd voedsel. Ook wij merkten dat steeds meer aardbeienliefhebbers zich afvroegen hoe  aardbeien worden geteeld. Niet zelden kwamen er bezoekers op het erf met de vraag of ze een kijkje mochten nemen op de kwekerij.

Omdat ik meestal druk bezig ben op het bedrijf, was het vooral mijn vader, Gerard Bastiaansen, die trots alle belangstellenden de kwekerij toonde en met veel passie over het teeltproces vertelde.
Dikwijls kregen wij te horen dat men deze uitleg zeer op prijs stelde, temeer ook omdat men nergens anders een kijkje kon nemen op een aardbeienteeltbedrijf in dit wereldwijd bekende aardbeienteelt gebied. Na de bezichtiging van de teelt werd er regelmatig een doosje aardbeien gekocht en meteen opgepeuzeld op een bankje in de zon. "Heeft u er toevallig een kopje koffie bij?" was vaak de volgende vraag die gesteld werd. Een idee werd geboren.
 
In 1997 werd besloten om een gedeelte van het bedrijf open te stellen en een klein terras te plaatsen waar mensen kunnen genieten van, aan aardbeien gerelateerde, hapjes en drankjes. Meteen stond ook vast dat dit terras laagdrempelig van opzet moest zijn, zodat er eerlijke prijzen voor een goed produkt gevraagd konden worden.

Sinds die tijd hebben we heel erg veel verschillende gasten mogen verwelkomen;
Groepen, bedrijven,families, busgezelschappen, scholen, kinderfeestjes, maar natuurlijk ook mensen die gewoon even langskomen.

Nog steeds vormen aardbeien de basis en hoofdmoot van ons bedrijf. Wel hebben we er bewust voor gekozen om geen 'aardbeienfabriek' te worden. Dus kwaliteit in plaats van kwantiteit. We proberen zo duurzaam en milieubewust mogelijk te produceren door o.a. uitsluitend gebruik te maken van groene energie opgewekt door Nederlandse agrarische telers (zonne- en windenergie) en inzet van biologische bestrijding.

Door goed naar de wensen van onze gasten te luisteren hebben we in de loop der jaren het recreatieve gedeelte steeds een beetje meer uitgebreid met allerhande leuke activiteiten en heerlijke hapjes en drankjes.

Het is voor ons genieten wanneer we dolenthousiaste kinderen het 'aardbeienknipdiploma' uitreiken als ze zelf een doosje aardbeien hebben geplukt. Of wanneer er iemand trots komt vertellen dat na het volgen van de rondleiding er met succes mooie aardbeien gekweekt zijn in eigen moestuin.

                

We hebben in de loop der jaren gezien dat steeds meer mensen in hun schaarse vrije tijd zoeken naar een stukje natuurlijk genieten. Verantwoord, ongecompliceerd, zonder altijd de hoofdprijs te moeten betalen, zodat het voor iedereen mogelijk is om een gezellig dagje op en rond Het Aardbeienterras te beleven. Dit geeft ontzettend veel voldoening, zowel voor de gasten als voor ons. 

Wij hopen dit nog lang te mogen doen en verwelkomen u graag.
 

                              Edward Bastiaansen,
                              namens Familie Bastiaansen