Omgeving en routes

                                                                                                                             

ONTDEK DE PRACHTIGE OMGEVING VAN HET AARDBEIENTERRAS!

                   
                           Landgoed 'De Pannenhoef'                                  Breda

Het Aardbeienterras bevindt zich in het buitengebied van het kerkdorpje Rijsbergen dat behoort tot de gemeente Zundert in het Bourgondische Brabant. Dit is het land van de zachte G, lekker eten, op zijn tijd een pilske, carnaval vieren, de geboorteplaats van Vincent van Gogh (Zundert), talloze eeuwenoude smokkelroutes en smokkelcafeetjes (2 km van de Belgische grens). Het land van de blaaskapellen, het 'Brabants kwartiertje', ‘houdoe en bedankt’ en ‘doe maar normaal,ge bent van oe eige al gek genoeg!’ En natuurlijk het land van de Zomerkoninkjes!

Het aardbeienterras is het ideale vertrek-, aanleg- of eindpunt voor de vele recreatieve mogelijkheden in de omgeving. Langs het terras lopen vele mooie fiets-, ruiter- en wandelroutes en op een steenworpafstand bevindt zich het prachtige natuurgebied 'De Pannenhoef'. U parkeert uw auto op onze ruime parkeerplaats en binnen een mum van tijd fietst of wandelt u in de mooie groene omgeving. Kijk ook eens op de site van het Brabantslandschap

"DE ZON GING ROOD ONDER ACHTER 'T MASTBOSCH EN DE AVONDLUCHT WEERKAATSTE IN DE MOERASSEN, DE HEIDE EN HET GELE, WITTE EN GRIJZE ZAND WAREN ZOO VOL TOON EN STEMMING. ZIE ER ZIJN SOMMIGE OOGENBLIKKEN IN HET LEVEN DAT ALLES, OOK BINNEN IN ONS VREDE EN STEMMING IS, EN HET GANSCHE LEVEN ONS VOORKOMT ALS EEN WEG DOOR DE HEI TE ZIJN". 
 Vincent van Gogh (geboren te Zundert) over zijn gevoel bij de schoonheid van deze omgeving.

                               

Wij hebben onze eigen Aardbeienterras wandel/fiets/auto fotopuzzel- en huifkartochten.
Vanuit Het Aardbeienterras kun je prachtige tochten maken over eeuwenoude onbekende paden bomvol interessante feiten over de geschiedenis van dit mooie gebied. Deze paden liggen buiten de bekende, overvolle natuurgebieden en bieden de rust waar veel mensen naar op zoek zijn in deze tijd.
De routes variëren in afstand van 2 tot 25 km.
Tip: combineer je tocht met een heerlijke picknick.
Voor meer informatie over al deze tochten zie activiteiten/recreatie

           

OVERNACHTEN  In onze omgeving zijn diverse mogelijkheden om te overnachten . Op 400 meter afstand van Het Aardbeienterras bevindt zich de mooie  Bed and Breakfast 'Hoeve Nelleveld'. Dit vakantiehuis is prachtig landelijk gelegen en biedt diverse mogelijkheden voor mensen die van rust en ruimte houden.
Voor alle informatie zie: www.hoevenelleveld.nl

 

 

               

Ook heel leuk is het om een bezoekje te brengen aan "Oranjestad" Breda (± 10 km) met zijn gezellige oude markt vol terrasjes en eetgelegenheden en zijn prachtige 800 jaar oude kathedraal.
U kunt ook even over de grens met België (± 2 km) gaan kijken. Een bezoekje waard is het bedevaartsplaatsje ‘Meersel Dreef’, waar u bij de paters in de Lourdes grot een kaarsje kunt aansteken en een lekkere ‘Trappist’ kunt drinken in één van de vele cafeetjes. Wanneer u leuke authentieke winkeltjes wilt bezoeken met allerhande spulletjes bent u in het mooie oude stadje Hoogstraten (± 15 km) op het juiste adres. Zeer interessant is het Van Goghhuis in Zundert. Bezoek het huis en de omgeving waar Vincent opgroeide. Tevens is Zundert de thuisbasis  van het heerlijke Trappistenbier ' Zundert' gebrouwen door de monniken van 'abdij Maria Toevlucht' in brouwerij         'De Kievit'. De abdij ligt bij het mooie natuurgebied 'De Moeren' en heeft een abdijwinkel. Zeer de moeite waard is een bezoek aan de 'Basiliek Agatha en Barbara' te Oudenbosch. Deze prachtige basliek is een kopie van de 'Sint Pieter' basiliek te Rome (1:16). De Basiliek is 7 dagen per week te bezoeken. 

 
                      Zundert Trappist                                      Basiliek Agatha en Barbara te Oudenbosch

Informatie over routes , bezienswaardigheden en recreatieve mogelijkheden in de omgeving kunt u vinden bij ons infopunt. Natuurlijk kunt u ook terecht bij het plaatselijke VVV. Deze is gelegen aan de Molenstraat te Zundert (centrum). www.vvvzundert.nl

Tot slot willen wij u nog even wijzen op de 3 grote traditionele zomerfeesten die onze gemeente rijk is en die u eigenlijk niet mag missen als u hier toevallig op één van die data hier verblijft:
 

De Boerendag:
Het dorpsfeest van Rijsbergen, met een grote optocht vol met nostalgische boerenwerktuigen, veekeuringen, demonstraties van allerhande oude gebruiken, folkloristische dansgroepen, braderie, toneel etc. Dit vind elke eerste zaterdag van augustus plaats, in het centrum van Rijsbergen. Kijkt u ook eens op de site: www.boerendagrijsbergen.nl

Het Bloemencorso:
Een werkelijk geweldige optocht van praalwagens die versiert worden met honderdduizenden dahlia’s (per wagen). Deze optocht is in zijn soort de grootste van de wereld! en wordt jaarlijks door vele tienduizenden bezoekers van over heel de wereld bezocht. De wagens worden door de verschillende buurtschappen van de gemeente Zundert gecreëerd, waarbij men minstens een half jaar van te voren met het bouwen begint. Dit is elke eerste zondag in september. Meer informatie kunt u vinden op de site: www.bloemencorsozundert.nl

De Aardbeienfeesten:
Met een heuse Aardbeienkoningin die van oudsher het aardbeienseizoen inluidt. Dit is een grote braderie in het centrum van Zundert, waarbij de Zomerkoninkjes natuurlijk niet ontbreken. Dit is elk jaar in juni.