Leuke weetjes

 

                                                                WISTEN JULLIE DAT:                                                               

STAGE/LEERBEDRIJF

Het Aardbeienterras is ook een leerbedrijf en elk jaar mogen wij diverse stagelopers verwelkomen. Zowel in onze horeca/recreatie- als in onze tuinbouwafdeling. Wij vinden het erg leuk en zijn er ook wel een beetje trots op dat veel van deze stagelopers na hun stage bij ons 'blijven hangen' voor een bijbaantje! Wij werken dan ook met een erg jong team. Mocht je zelf nog een stageplaats zoeken, dan kun je altijd even contakt met ons opnemen.

 

 

HET VERHAAL ACHTER DE 'COUPE AGNES'

De eerste menukaart is inmiddels al 25 jaar oud, maar één van de heerlijkheden die er altijd op is blijven staan is de inmiddels befaamde 'coupe Agnes'. Wij zijn zelf echte ijsliefhebbers en destijds (en nu soms nog)  was het bij veel horeca gebruikelijk om, wanneer je ijs als dessert nam, dit te serveren op een heel groot bord met 2 of drie kleine bolletjes en een lange 'sliert' saus om het grote bord nog enigzins gevuld te laten lijken. Dit noemde men 'chique'.            Ook de prijs was vaak 'erg chique'. 

Daarom waren we er al snel aan uit dat op onze menukaart een ouderwetse sorbet moest komen staan, met veel ijs, aardbeien, saus en slagroom, voor een normale prijs, tsja, dan maar iets minder chique!
Als naam werd 'coupe Agnes' gekozen, zodat we er altijd, bij het maken, aan herinnerd worden, dat we een mooie coupe moeten maken, want anders krijgen we het aan de stok met de bazin!!
Erg leuk is dat we in de loop der jaren een aardig clubje 'coupe Agnes' fans hebben opgebouwd die speciaal voor deze heerlijke sorbet ons een bezoekje komen brengen.

LET OP: VOOR AL DEGENE DIE NET ALS HET AARDBEIENTERRAS IN 1997 ZIJN GEBOREN, STAAT ER IN DIT JUBILEUMSEIZOEN EEN GRATIS COUPE AGNES KLAAR!!!

 

                                

                                             De enige echte (coupe) Agnes

 

                                                        DE FOOIENPOT

Alle fooitjes die de dames en heren van Het Aardbeienterras krijgen worden in onze fooienpot gestopt en éénmaal per jaar wordt de fooienpot opgemaakt! We gaan dan met z'n allen iets leuks doen (blijft meestal geheim tot op de dag zelf) En daarna gaan we lekker eten en stappen! Vaak zijn dat heeeele gezellige feestjes tot in de late uurtjes!! Erotisch dineren, Zotte kroegentocht Antwerpen, nachtje Nijmegen, cocktail workshop, naaktmodelschilderen, dagje Efteling, escaperoom Turnhout etc...

      

      

 

                                                                SABINE

Een speciaal plekje in ons aardbeienterras hart heeft Sabine. 15 jaar terug kwam ze op ons af en zei: 'Ik zou het leuk vinden om bij jullie op het terras te komen werken'. Rond die tijd werd het steeds drukker op het terras en een extra hulpje was zeer welkom. Sabine ging aan de slag, en niet alleen met kopjes koffie schenken en aardbeien verkopen, maar eigenlijk alles wat er te doen was pakte ze aan, zowel op het bedrijf als 'in huis'. Onze jongens waren nog heel erg klein en Sabine heeft heel wat hapjes gegeven en luiertjes verwisselt. Leuk is om te vertellen dat het kleine mannetje op de foto, nu meewerkt op Het Aardbeienterras. Vlaaitjes maken, ijsjes scheppen, kindjes begeleiden, schoonmaken, pleisters plakken, fooienpot bewaken tijdens het teamuitje, roosters maken, nieuwelingen inwerken, folders verspreiden, kids van school halen, oppassen, plantjes planten en nog veeeeeeel meer. Altijd vriendelijk en nooit was iets te veel. Sabine was de eerste en bracht haar zusje en vriendinnen mee en zo ontstond een topteam.  We wisten dat wanneer Sabine kwam werken, wij het terras met gerust hart achter konden laten. Ze heeft het terras mede vorm gegeven met hoe het nu is en het is superleuk dat Sabine nog steeds af en toe een dagje mee komt werken of langskomt, gewoon voor de gezelligheid.
                                                     THANKS VOOR ALLES SABKE!!

       

   

 

                                                TRACERINGSCODE OP DE DOOSJES

Het grootste gedeelte van onze aardbeien leveren wij aan veiling Hoogstraten, net over de grens in België. Deze veiling staat bekend om z'n kwaliteitsaardbeien. Onze aardbeien, en die van vele andere telers, worden daar verkocht aan groothandelaren en supermarkten afkomstig uit heel Europa.

Op elk doosje staat een code waarmee je als consument altijd kunt nagaan van welke teler je aardbeien afkomstig zijn. Soms krijgen we een berichtje van iemand die genoten heeft van onze aardbeien, zoals, op de foto, van Laura die ze in een winkel in Brussel heeft gekocht. Voor ons natuurlijk erg leuk om te weten waar onze aardbeien terecht komen en of de klant tevreden was.

                       

 

Onmisbaar voor de bestuiving van onze bloemetjes zijn de bij'tjes en de hommeltjes. Zonder deze nuttige insecten zouden we geen aardbeien kunnen telen. We hebben zelf een aantal bijenkorven waar we ook honing van 'slingeren'. De hommels worden gekocht bij een hommelkwekerij. 50 hommeltjes in een doosje (zie filmpje). Hommels hebben als voordeel dat ze in tegenstelling tot bijen ook bij mindere temperaturen 'hun werk' doen. Het nadeel echter is dat ze bij warm weer in hun doos/nest blijven, en dan zijn de bij'tjes weer erg nuttig, die wel vliegen bij warm weer.